Kuntavaalien jälkeisiä ajatuksia

Kuntavaalit käytiin 13.6.2021. Yhteensä 264 espoolaista antoi minulle äänensä, joka ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa paikkaan kaupunginvaltuustossa. SDP:n viimeinen valtuutettu valittiin 299 äänellä, eli jäin varapaikalle.

Vaaleissa on luonnollisesti ajatuksena tulla valituksi, joten siinä mielessä en osaa olla tyytyväinen vaalien lopputulokseen. Toisaalta, ensikertalaisena ja melko tyhjästä ponnistaneena ehdokkaana sain kohtuullisen äänimäärän.

Minua äänestäneille espoolaisille esitän nöyrän kiitoksen luottamuksesta. Annettu ääni ei tietenkään mene hukkaan, sillä jokainen henkilökohtainen ääni lasketaan puolueen kokonaisäänimäärään.

Näissä vaaleissa Espoon SDP kasvatti kannatustaan 0,9 prosenttiyksiköllä. SDP on 13,5 prosentin kannatuksella ja 10 valtuutetulla Espoon kolmanneksi suurin puolue. Pitkään jatkuneen kituuttamisen jälkeen suunta on nyt ylöspäin.

Kuten kuntapolitiikassa on tapana, erilaisia lautakunta-, jaosto- ja komiteapaikkoja jaetaan puolueiden kesken vaalien jälkeen. Jos minulle tarjotaan tällaista luottamustehtävää, aion ottaa sen vastaan. Vaikka näitä tehtäviä ei täytetä vaalien perusteella, ovat ne kuitenkin osa sitä kokonaisuutta, josta rakentuu suomalainen paikallisdemokratia.