Tavoitteet kuntavaaleissa

ESPOON TALOUS KUNTOON

Viime vuosina Espoon talous on ajautunut vaikeaan tilanteeseen, jota korona vielä entisestään pahentaa. Menot nousevat tuloja nopeammin. Espoo on yksi Suomen velkaantuneimmista kunnista.

Kaupunginvaltuutettuna ajan vastuullista ja realistista linjaa, jolla korjataan Espoon taloustilanne. Kaikkien talouspäätösten tulee olla oikeudenmukaisia. Heikoimmilta ei saa ottaa pois. Mitään asuinaluetta tai eturyhmää ei saa suosia. Asukkaille hyödytön luksus ja ylikalliit projektit pitää perua. Kaupungin kannattaa hankkia uusia tuloja rakentamisesta ja työllisyyden nostamisesta.

Espoo on yksi Suomen talouden moottoreista, mutta kaupungin varat eivät ole ehtymättömät. Espoon talous täytyy laittaa kuntoon.

KORONAN VAURIOT KORJATTAVA

Koronan torjunta on vaatinut ennennäkemättömän kovia rajoitustoimia. Rokotukset luovat uskoa tulevaan, mutta poikkeusaikana syntyneet vauriot ovat mittavia.

Kaupunginvaltuutettuna toimin sen eteen, että Espoo hoitaa koronan torjunnan tehokkaasti loppuun asti. Koronan aiheuttamat vauriot ihmisten elämässä tulee korjata viipymättä: hoitojonot, opetuksen puutteet ja sosiaaliset ongelmat. Poikkeusolot ahdistavat ja luovat yksinäisyyttä, joten mielenterveys- ja päihdepalveluiden turvaaminen on ensisijaisen tärkeää. Lasten ja nuorten tulevaisuuteen kannattaa panostaa, mutta vanhuksia ei saa unohtaa.

Pandemian jälkeen alkaa jälleenrakennus. Espoossa pitää keskittyä ihmisten hyvinvointiin ja pärjäämiseen.